Yalnızca, açık havada, piknikte ya da mangalda yapılabileceğini düşündüğünüz yemekleri ve lezzetleri evinize taşıyabileceğinizi biliyor musunuz? Patlıcan kebabı bu lezzetlerden biri. Tencerede, evdeki malzemelerle Patlıcan kebabı yapmak isteyenler, hadi buyurun tarifimizin başına!
Malzemeler
2 adet patlıcan
1 doğranmış domates
2 ince kıyılmış yeşil biber
200 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Tercihen karnıyarık tenceresinin değilse, ocakta kullanılabilir ısıya dayanıklı geniş ve yayvan bir kabın içine sadece tuz ve karabiberle yoğrulmuş 200 gr kıymadan elde ettiğimiz mümkün olduğunca küçük ve yayvan köfteleri, kalın doğranmış patlıcan parçalarını ve biberleri mangal şişine dizer gibi bir patlıcan, bir köfte, bir biber şeklinde dikine olacak şekilde diziyoruz. İyice sıkışık olmalarına ve devrilmeyecek şekilde yerleşmelerine dikkat edelim. tencerenin ortasına kadar bu şekilde dolduralım. çok az su ilave ederek çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirelim, sonra içine doğranmış domatesleri ilave ederek bir taşım daha kaynatalım. Servise hazır. Afiyet olsun.