A vitamini
Yağ ve ter bezlerinin işlevlerini dengeler. Epiderm tabakasının niteliklerini güçlendirir. Kolajen sentezini artırır.
Karaciğer, tereyağı, yumurta sarısı, inek sütü, sardalya balığı ve yağlı peynirlerde bulunur.
Beta karoten, A vitamini'nin öncü maddesidir. Cilt üzerinde benzer etkilere sahiptir; hatta antioksidan özellikleri daha da güçlüdür.
Sarı, turuncu, koyu yeşil meyve ve sebzelerde bulunur. Özellikle havuç ve kuru kayısı beta karoten depolarıdır.
E vitamini
Antioksidan özellikleri nedeniyle cilt yaşlanmasını geciktiren vitaminler arasında ilk sırada yer alır.
Buğday filizi, mısır ve soya yağı, keten tohumu, yumurta ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
C vitamini
Kolajen yapımını artırır. Kılcal damarlarda dolaşımı artırarak cildi destekler, parlaklığını artırır, niteliklerini iyileştirir, kahverengi lekeleri onarır.
Greyfrut, portakal, mandalina, limon, çilek, ahududu, kivi, lahana, domates, biber, maydanoz, taze patateste bulunur.
F vitamini
Aslında tam olarak vitamin sayılamaz. İki farklı doymamış yağ asidinden oluşur. Cildi ışınlara karşı korur. Damar sertliği ile mücadele eder. Hormonların oluşumuna katılır. Eksikliğinde ciltte belirgin kuruma olur, egzemaya eğilim artar. En çok somon balığı gibi yağlı balıklarda ve bitkisel yağlarda, buğday tohumu, keten tohumu, soya fasulyesi, fındık, ay çekirdeği, ceviz, badem ve avokadoda bulunur.